Stillhet - Et inspeksjonsrom

23.04.2020


Covid 19 - Korona - situasjonen 2020.

Ord og tanker fra en klientsamtale forleden.

"Plutselig står alt stille.  Usikkerhet og redsel preger meg.  Pålagt karantene, avstand, hjemmekontor og virtuell skolegang ...(...)... Midt oppi alt kjenner jeg en ro, noe ukjent i meg selv.  Der en helt annen stillhet enn før.  Får liksom mere plass til meg selv. Huff, jeg vet det er mange syke og business legges ned, men allikevel...., er det lov å si at for meg har krisen blitt et vendepunkt?  Det er tid. Tid for å være, puste og lande liksom. Mulig dette viruset er akkurat det jeg trengte. Et slags STOP skilt. Det kjennes godt. Jeg har savnet stillhet.  Ja, stillhet.  Ukjent på et vis"  

------------------------------------------------------

Stillhet er et rom for en følelsesmessig opplevelse. Ditt eget "inspeksjonsrom", hvor jeg tenker vi alle har godt av å sjekke innom. Stillhet kan gi bedre beslutninger - fordi stillhet gir oss mer rom til refleksjon.

Det er ikke alltid vi finner ord på det vi kjenner, men vi kan fornemme en sanselig tilstedeværelse.  Fordi livene våre ofte der ute går så fort, blir stillheten noe som vi ikke kjenner til.  Den kan til og med oppleves truende.  Det krever mot å stå i stillhet.  Hva skjer med deg når det blir stille, og du tar deg til ditt eget indre rom?