Livet er "helt konge"!

17.01.2019

Roald snakker på inn - og utpust. Om aksjekurser, kollegaer som ikke henger med, verdensøkonomien, boligmarked og at livet er helt konge!

Jeg klarer ikke å henge med i ordstrømmen. Og velger derfor å dele med han han nettopp det, og hva jeg legger merke til når jeg ser på han.

"Roald, jeg henger ikke med på alt du sier. Det er mange ord og temaer på en gang. Det jeg legger merke til er kroppen din". Roald sitter rett opp og ned, som om det er ett spett i ryggsøylen. Armene er brettet i kors rett over brystkassen. Hælene på skoen er opp mot stolbenet. Det hele ser forknytt ut.

"Hæ?... vel.. nei.. Hva mener du"?

Jeg speiler han, og setter meg på samme måte som Roald. Det er ubehagelig.  Hva skjer om du løsner opp?  At du setter føttene ned på gulvet, legge hendene i fanget og lener deg tilbake i setet, slik at du kan kjenne støtte fra stolen.

Det blir stille. Blikket hans går ned og han sier "Jeg liker ikke når det er stille, jeg blir urolig".

Jeg gjentar ordene hans, og spør om han kan beskrive hva som skjer.

"Jeg er sliten. Faen´ Jeg står på twenty-four-seven. Livet er helt konge, men jeg må bære heeeele det fordømte kongedømme alein´e"!

...........................................................................................................................................................................................Stiller du urimelige og urealistiske krav til deg selv og omgivelsene? Det kan være veldig slitsomt.  Ofte er redselen for å ikke bli sett, være flink nok, eller respektert i de kretser en identifiserer seg med / ønsker å være en del av en ubevisst drivkraft.

At "livet er helt konge" kan være godt - og - totalt utmattende Hva skjer når livet ikke er helt konge? Hvilke tanker og følelser blir tydelige når vi tar oss tid til "hvem vi er".