Jeg er faen meg aldri bra nok!

24.10.2017

Kristin kommer til meg på kontoret. Hun er en av de som booker en coachingtime, når tanker og følelser skal sorteres.

"Jeg er faen meg aldri bra nok"! Ordene kommer fort i det hun setter seg.

Kristin, fortell meg litt om hva som pågår i livet ditt?

"Jeg besøker moren min så ofte jeg kan! Det er så hyggelig å ses. Jeg gleder meg over at hun er i god form og at hun i en alder av 83 liker å invitere hjem. Men hun ødelegger alltid besøket. Jeg tror ikke jeg orker ikke å besøke henne så ofte lenger".

Hva er det som gjør at du ikke orker?

Hun stikker!! Jeg tror ikke hun mener noe med det. Men et sted må det komme fra? Det må jo ha grobunn i noe. Jeg sier ingenting til henne, men ordene hennes når jeg takker for meg og skal hjem, nuller ut tiden vi har hatt sammen.

Hva sier hun til deg?

"Hyggelig at du ENDELIG hadde tid til å komme innom"!!

For oss som er utstyrt med selektiv hukommelse når det gjelder negative utsagn og tilbakemeldinger, vil ordet ENDELIG bli det ordet vi henger oss opp i - uavhengig om kvelden med mor var hyggelig.

Er vi i et muntlig "basketak" så er vi på "ballen". Men når alt er fred og ingen fare er ikke guarden vår oppe - dermed blir vi ekstra sårbare. Kristin var lettet, takknemlig og glad da hun skulle gå fra sin mor. Magemusklene var ikke stramme, derfor går "knyttneven" rett inn i det myke, sårbare området. I tillegg er ofte "stikk" pakket inn i peneste glanspapir, gjemt i vennlighet eller humor. Derfor blir vi også forvirret, stresset og usikre.

Hva mente mor med ENDELIG?

Var det en indirekte melding eller en spydighet som fløy gjennom lufta? Er jeg ikke på besøk ofte nok? Er jeg ikke bra nok? Gjør jeg feil? Eller er det jeg som er supersensitiv?

Klumpen i magen representerer oftest den endeløse dårlige samvittigheten!

Kristin og jeg blir enige om at mor skal få være mor. Det vi skal fokusere på er å bevisstgjøre hva som skjer med Kristin når hun kjenner stikket. Hvordan og hvorfor hun reagerer som hun gjør - når ett kritisk ord eller setning er det Kristin velger å ta med seg - i en ellers positiv hyllest.

"Ord har bare den makt som mottakeren tillater"

Gestaltterapeutisk fyndord